Controleren van uw otoplastieken.

U kunt uw op maat gemaakte otoplastieken door één van onze specialisten laten controleren. Waarom is het belangrijk om deze testen te laten uitvoeren?

  • Het oor verandert: Mensen worden ouder, onze oren blijven groeien en daarom wordt ons gehoorkenaal groter. Het oor bestaat uit elastisch kraakbeen en omdat dit belangrijke zintuig in de loop der jaren verslechtert, is het dus zeker de moeite waard om uw otoplastieken te laten controleren
  • Groter risico: Naarmate het gehoorkanaal groter wordt, ontstaat er ruimte tussen het gehoorkanaal en de otoplastiek. Hierdoor kan er lekkage van het geluid ontstaan en kan u grotere kans op gehoorschade oplopen.

U kunt uw otoplastieken door ons laten controleren. Wij komen hiervoor bij u op locatie. Wij gebruiken hiervoor een speciale lektester die eventuele lekkage kan opsporen. Op het moment van de controle draagt u de otoplastiek in het oor en gaan we testen of er druk wordt opgebouwd. Geen druk? Dan betekent dit dat er ruimte is tussen uw gehoorkanaal en otoplastiek. Hier spreken we dus van lekkage en is er blootstelling aan de te luide omgevingen.

Al onze gehoorbescherming is testbaar. Wij bellen u zelf op ongeveer twee jaar na het aanmeten van de otoplastieken. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons.

Wij komen bij u op locatie voor de controle van uw otoplastieken!